Izjava o zaštiti osobnih podataka

Pago Croatia Hrvatska

Datum: Lipanj 2018

 

Pago Croatia Hrvatska (u daljnjem tekstu ”Pago”) upravlja mrežnom stranicom kojoj se može pristupiti putem domene www.pago.hr (u daljnjem tekstu “web stranica”). U nastavku ćemo vas informirati o prikupljanju osobnih podataka kada koristite ovu web stranicu. Osobni podaci su svi podaci koji se mogu odnositi na vas osobno, npr. ime, adresa, adresa e-pošte, ponašanje korisnika.

Vaši podaci će se prikupljati, obrađivati i koristiti u skladu sa zakonom o zaštiti podataka, naročito u skladu sa EU Općom Uredbom o Zaštiti Osobnih Podataka (GDPR), kao što je detaljnije navedeno u nastavku:
 

1. Prikupljanje osobnih podataka za informativnu uporabu

Ukoliko web stranicu koristite isključivo u informativne svrhe, npr. ako se ne prijavite, registrirate, ili ne dajete bilo kakve druge podatke za korištenje mrežne stranice, ne prikupljamo nikakve osobne podatke, osim podataka koje vaš preglednik šalje da bi vam omogućio posjet web stranici. To su:

 • IP adresa
 • Datum i vrijeme zahtjeva
 • Razlika u vremenskoj zoni prema Greenwichu (GMT)
 • Sadržaj zahtjeva (određena stranica)
 • Status pristupa/HTTP statusni kod
 • Količina prenesenih podataka
 • Mrežna stranica s koje je upućen zahtjev
 • Preglednik
 • Operativni sustav i njegovo sučelje
 • Jezik i verzija softvera preglednika
 • Naziv hosta (poslužitelja)


(2) Nadalje, kada koristite web stranicu, na vaše računalo se pohranjuju kolačići. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se spremaju na vašem tvrdom disku, dodjeljuju pregledniku kojeg koristite i putem kojeg se određeni podaci šalju tijelu koje postavlja kolačiće (u ovom slučaju nama). Kolačić tipično sadrži naziv domene sa koje on potječe, “životni vijek” kolačića i vrijednost, obično jedinstveni nasumično generirani broj. Kolačići ne mogu izvoditi programe ili prenositi viruse na vaše računalo. Oni služe da bi web stranicu napravili generalno boljom i učinkovitijom za korisnika.

a) Ova webstranica koristi kolačiće u sljedećoj mjeri:

 • Prolazne kolačiće (privremena upotreba)
 • Trajne kolačiće (ograničeno vrijeme upotrebe)
 • Kolačiće treće strane (od pružatelja treće strane)
 • Flash kolačiće (trajna uporaba)

b) Prolazni kolačići automatski se brišu kada zatvorite preglednik. Ovo naročito uključuje sesijske kolačiće. Oni pohranjuju tzv. ID sesije, s kojim se različiti zahtjevi vašeg preglednika mogu pridružiti dijeljenoj sesiji. Kao rezultat, vaše računalo može biti prepoznato kada se vratite na mrežnu stranicu. Sesijski kolačići se brišu kada se odjavite ili zatvorite preglednik.

Trajni kolačići automatski se brišu nakon predodređenog vremena, koje može varirati ovisno o kolačiću. Ove kolačiće možete obrisati bilo kada u sigurnosnim postavkama vašeg preglednika.

d) Postavke vašeg preglednika možete konfigurirati prema želji, i, npr., odbiti prihvat kolačića treće strane ili svih kolačića. Podaci o upravljanju i brisanju kolačića kao i odgovarajuće upute za uobičajene preglednike također su dostupni na https://www.whoishostingthis.com/resources/cookies-guide/. Međutim, imajte na umu da tada možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice.

e) Korištene flash kolačiće ne bilježi vaš preglednik, nego vaš Flash dodatak (plugin). Ovi kolačići pohranjuju potrebne podatke neovisno o pregledniku koji koristite i nemaju automatski datum isteka. Ukoliko ne želite da Flash kolačići budu obrađivani, morate instalirati odgovarajući dodatak.

(3) Te se informacije pohranjuju odvojeno od svih podatka koje nadalje možemo pohraniti. Osobito, podaci o kolačićima nisu povezani s vašim drugim podacima koji se mogu prenositi.
 

2. Prikupljanje osobnih podataka za personaliziranu upotrebu

(1) Uz korištenje naše web stranice samo u svrhe informiranja, nudimo i niz usluga koje možete koristiti ako ste zainteresirani. U ovu svrhu, obično trebate dati dodatne osobne podatke koje koristimo kako bismo pružili odgovarajuću uslugu. Kad imate mogućnost pružanja dodatnih dobrovoljnih informacija, to se identificira u skladu s tim. Mi prikupljamo, obrađujemo i koristimo samo one osobne podatke koje ste nam sami pružili, ili one koji su neophodni za vašu upotrebu we stranice i/ili provedbu ugovora koji ste zaključili s nama. Ovo se naročito odnosi na glavne podatke i korisničke podatke koji se mogu prenijeti  putem obrasca na našoj web stranici:

 • Tvrtka
 • Ime (koje se sastoji od pozdrava, titule, imena, prezimena i spola)
 • Adresa
 • Broj telefona
 • Broj telefaksa
 • Adresa e-pošte
 • Datum rođenja
 • Korisnički podaci za registraciju i prijavu
 • Bankovni podaci korisnika
 • PDV broj (neobavezan) 

(2) Podatke iz evidencije i korisničke podatke upotrebljavamo po potrebi kako bismo utvrdili, pružili sadržaj, izmijenili ili prekinuli ugovorni odnos s vama, kako bismo ispunili naše ugovorne obveze, za prijavu korisnika na mrežnu stranicu i kako bismo vas kontaktirali ako to želite ili ako je to nužno u okviru ugovornog odnosa ili dopušteno zakonom.

Osobni podaci će, osim podataka prikupljenih od pružatelja usluga treće strane navedenih u nastavku, biti pohranjeni i obrađeni unutar Europske Unije.

3. Datumi brisanja

Osim ako drugačije nije navedeno u ovoj Izjavi o zaštiti osobnih podataka, vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je to potrebno, npr., kako bismo obradili zahtjev koji ste nam poslali. Stoga će vaši osobni podaci nakon obrade vašeg zahtjeva biti izbrisani, osim ako nije drugačije dogovoreno.

Podaci iz evidencije brišu se dvije godine nakon prekida ugovornog odnosa na kraju kalendarske godine, osim ako ih ne treba pohraniti na dulji period i ukoliko to zakon dopušta.

4. Anonimna statistička analiza korisničkih podataka

Imamo pravo kreiranja korisničkog profila uz pomoć pseudonima u svrhe oglašavanja, istraživanja tržišta ili dizajniranja web stranice koja će zadovoljiti potrebe korisnika, osim ukoliko ne podnesete prigovor. Posebice, anonimno analiziramo korisničke podatke u statističke svrhe kako bismo dizajnirali web stranicu i zadovoljili potrebe korisnika. Vaše neslaganje s korištenjem vaših osobnih podataka možete nam izraziti slanjem odgovarajuće obavijesti. (Za podatke o kontaktu pogledajte Br. 14)

5. Upotreba Google Analyticsa

(1) Ova mrežna stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža tvrtka Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi “kolačiće”, tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašim računalima i koje dopuštaju analizu korištenja mrežne stranice. Informacije o vašem korištenju ove web stranice koje stvori kolačić bit će prenesene i pohranjene na Google poslužitelju u SAD-u. U slučaju aktivacije IP anonimizacije na ovoj web stranici, vaša IP adresa će se unaprijed skratiti unutar država članica Europske Unije ili u drugim zemljama koje su potpisale Sporazum o Europskom gospodarskom prostoru.

Samo u iznimnim slučajevima na Google poslužitelj u SAD-u će se prenijeti potpuna IP adresa, i tamo će biti skraćena. Google će ovaj podatak koristiti u ime operatora ove web stranice kako bi analizirao vaše korištenje web stranice, te za sastavljanje izvješća o aktivnostima na web stranici i pružanje drugih usluga vezanih uz korištenje web stranice i interneta za operatora web stranice. 

(2) IP adresa koju je prenio vaš preglednik tijekom korištenja Google Analyticsa neće se kombinirati s drugim podacima koje ima Google.

3) Pohranjivanje kolačića možete spriječiti s odgovarajućim postavkama u softveru vašeg preglednika; međutim, naglašavamo da u tom slučaju nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice.

(4) Također možete spriječiti prikupljanje i obradu podataka koje generira kolačić, a koji se odnose na vašu upotrebu web stranice (uključujući vašu IP adresu) od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika dostupnog na poveznici: 
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

(5) Ova web stranica koristi Google Analytics s ekstenzijom “_anonymizeIp()”, što rezultira obradom IP adresa samo u skraćenom obliku kako bi se spriječilo izravno povezivanje s pojedincem.

(6) Google Analytics koristi se u skladu s uvjetima koje su njemačka tijela za zaštitu podataka dogovorila sa Googleom. Podaci o pružatelju usluga treće strane: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Faks: +353 (1) 436 1001. Uvjeti pružanja usluga korisnicima: https://www.google.com/analytics/terms/us.html, Informacije o Googleovoj “Zaštiti vaših podataka” na: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en, i Googleova politika privatnosti: http://www.google.de/intl/en/policies/privacy/.
 

6. Upotreba etrackera

(1) Na ovoj web stranici podaci se prikupljaju i pohranjuju u svrhe marketinga i optimizacije pomoću tehnologije društva etracker Gmbh (www.etracker.com). Ovi podaci mogu se koristiti za kreiranje korisničkog profila pod pseudonimom. U tu svrhu, mogu se koristiti kolačići. Podaci prikupljeni pomoću etracker tehnologije neće se upotrijebiti bez zasebnog pristanka nositelja podataka kako bi se osobno identificirao posjetitelj ove web stranice i neće se kombinirati s osobnim podacima nositelja pseudonima. Prikupljanje i pohrana podataka može se povući u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost. 

(2) Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućim postavkama u softveru vašeg preglednika; međutim, naglašavamo da u tom slučaju nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice.
 

7. E-mail newsletter / Nagradna igra

(1) Ako nam date svoj zasebni pristanak, e-poštom vam možemo poslati informacije o korištenju web stranice i opće informacije o nama (e-mail newsletter). Isto vrijedi i ako dajete svoj zaseban pristanak za sudjelovanje u jednoj od naših nagradnih igara. Vaš je pristanak zabilježen i bilo kada možete pristupiti sadržaju suglasnosti i ovom pravilniku. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost. Osobito možete povući vaš pristanak za obradu osobnih podataka u svrhe izravnog marketinga (za podatke o kontaktu pogledajte Br. 14).

8. Korištenje Google AdSense i BingAds

(1) Na ovoj web stranici koristimo online mrežne usluge Google AdSense i Bing Ads.

(2) Kada posjetite našu web stranicu, pružatelji usluga bit će obaviješteni o vašem pristupu stranici. U tu svrhu, pružatelji usluga postavit će kolačić na vaše računalo. Podaci navedeni pod Br. 1 ove politike se prenose. Nadalje, koriste se tzv. web beaconsi - transparentne grafičke slike za analizu vašeg korisničkog ponašanja na ovoj stranici. IP adresa koju prenese vaš preglednik dok koristite ovu uslugu neće se kombinirati s ostalim podacima koje ima pružatelj usluga. Nemamo utjecaj na prikupljene podatke i ne znamo njihov cijeli opseg. Ovi podaci prenose se u SAD, gdje se analiziraju. Moguće je da budu proslijeđeni ugovornim partnerima pružatelja usluga i vlastima.
(3) Instaliranje kolačića od strane Google AdSensea možete spriječiti na brojne načine: a) odabirom odgovarajućih postavki u softveru vašeg preglednika, naročito će blokiranje kolačića treće strane rezultirati time da nećete primate oglase pružatelja usluga treće strane; b) deaktiviranjem ad topicsa koji se prikazuju kada koristite Google putem poveznice https://adssettings.google.com/authenticated, gdje će ova postavka biti izbrisana ako obrišete kolačiće; c) deaktiviranjem ad topicsa prikazanih od strane pružatelja usluga koji su dio samo regulirajuće kampanje “O Oglasima” putem poveznice http://www.aboutads.info/choices, gdje će ova postavka biti izbrisana ako obrišete vaše kolačiće; d) trajnim deaktiviranjem Firefoxa, Internet Explorera ili Google Chromea u vašem pregledniku ispod poveznice http://www.google.com/settings/ads/plugin. Ipak, naglašavamo, da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove mrežne stranice.
(4) Daljnje informacije o svrsi i opsegu prikupljanja i obrade podataka, kao i daljnje informacije o vašim pravima u tom smislu, i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti možete zatražiti od:

a) Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA; uvjeti privatnosti za oglašavanje: http://www.google.de/intl/en/policies/technologies/ads/ i podaci o DoubleClick kolačićima: https://support.google.com/dfp_premium/answer/2839090?hl=en
b) Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA; https://privacy.microsoft.com/privacystatement.

9. Dodaci (plugins) za društvene medije i usluge trećih strana

a) Upotreba dodataka za društvene medije

(1)Trenutno koristimo sljedeće dodatke društvenih medija: Google+, Twitter, Instagram, LinkedIn i Xing. Koristimo takozvano rješenje u 2 klika. To znači da se prilikom vaše posjete našoj mrežnoj stranici  osobni podaci  u početku ne prenose na pružatelje ovih dodataka. Pružatelja dodatka možete identificirati označavanjem zasivljenog okvira sa prvim slovom. Osobni podaci prenijet će se samo ukoliko kliknete na jedan od dodataka: Aktiviranjem dodatka, podaci se automatski šalju odgovarajućem davatelju usluga kod kojeg su pohranjeni (u slučaju američkih pružatelja usluga u SAD-u). Nemamo nikakav utjecaj na postupke prikupljanja i obrade podataka, i nije nam poznato u kojoj mjeri su podaci prikupljeni, kao ni vrijeme i svrha njihovog zadržavanja. Budući da pružatelj usluga prikuplja podatke osobito putem kolačića, preporučujemo da prije klika na zasivljeni okvir obrišete sve kolačiće putem sigurnosnih postavki vašeg preglednika.

(2) Kad aktivirate dodatak (plugin), pružatelj dodatka je obaviješten o vašem pristupu odgovarajućoj podstranici naše mrežne stranice. Nadalje, prenose se podaci iz ove politike navedeni pod 1.(1), pri čemu se u slučaju Facebooka i Xinga, prema odgovarajućim davateljima prikuplja samo anonimna IP u Njemačkoj. Ovo se događa bez obzira imate li račun kod ovog pružatelja i jeste li prijavljeni na njega. Ukoliko ste prijavljeni s pružateljem usluge, ovi podaci bit će izravno dodijeljeni vašem računu. Ukoliko kliknete na gumb za aktiviranje, npr. poveznicu na stranicu, pružatelj pohranjuje i ovaj podatak na vaš korisnički račun i službeno obavještava vaše kontakte o ovome. Ako ne želite da se podaci dodaju vašem profilu s pružateljem usluga, prije aktiviranja gumba morate se odjaviti.

(3) Pružatelj usluga pohranjuje ove podatke kao profile upotrebe i koristi ih u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili dizajniranja mrežne stranice kako bi se zadovoljile potrebe kupca. Takva se analiza osobito radi (uključujući i neprijavljene korisnike) kako bi se osiguralo odgovarajuće oglašavanje i kako bi drugi korisnici društvene mreže bili informirani o vašim aktivnostima na našoj web stranici. Imate pravo prigovora na kreiranje tih korisničkih profila, pri čemu morate kontaktirati dotičnog pružatelja usluga kako biste to ostvarili.

(4) Daljnje informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovoj obradi od strane odgovarajućih pružatelja usluga možete pronaći u pravilima o zaštiti podataka ovih davatelja navedenih u nastavku. To će vam također pružiti dodatne informacije o vašim pravima u tom pogledu i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti.

(5) Adrese odgovarajućih pružatelja usluga i URL-a s njihovim pravilima o zaštiti privatnosti podataka:
a) Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, USA; http://www.facebook.com/policy.php.
b) Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de
c) Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, California 94103, USA; https://twitter.com/privacy
d) Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA; https://help.instagram.com/155833707900388/
e) LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, California 94043, USA; http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy
f) Xing SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, DE; http://www.xing.com/privacy

b) Integracija usluga treće strane

(1) Na našu mrežnu stranicu ugradili smo videozapise koji su pohranjeni na www.YouTube.com i mogu se reproducirati izravno s naše web stranice. Sve je to integrirano u “poboljšani način zaštite podataka”, npr. podaci o vama kao korisniku neće se prenositi na YouTube ukoliko ne reproducirate videozapise. Podaci navedeni u Par.2. prenose se samo kada reproducirate videozapise. Mi nemamo utjecaj na ovaj prijenos podataka. Na ovoj web stranici također smo integrirali sadržaj sljedećeg pružatelja usluga treće strane: Google Maps. 

(2) Kad posjetite web stranicu, pružatelj usluge treće strane bit će obaviješten o vašem pristupu odgovarajućoj podstranici naše web stranice. Podaci navedeni pod 1 (1) se prenose, bez obzira je li vam pružatelj usluga treće strane dao korisnički račun na koji ste prijavljeni, ili nema korisničkog računa. Ako ste prijavljeni s pružateljem dodatka (plugina), ti će podaci biti dodijeljeni izravno na vaš račun. Ukoliko ne želite da pružatelj usluga treće strane  dodjeljuje podatke vašem profilu, prije aktiviranja gumba morate se odjaviti.

(3)  Pružatelj usluga treće strane pohranjuje ove podatke kao profile za upotrebu i koristi ih u svrhe oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili dizajniranja web stranice kako bi se zadovoljile potrebe korisnika. Ovakva analiza izvodi se naročito (uključujući i neprijavljene korisnike) kako bi se osiguralo odgovarajuće oglašavanje. Imate pravo prigovora na kreiranje ovih korisničkih profila, pri čemu morate kontaktirati odgovarajućeg pružatelja  kako biste to ostvarili.

(4) Daljnje informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovoj obradi od strane pružatelja treće strane 
možete pronaći u pravilima o privatnosti ovih trećih strana navedenih u nastavku. To će vam također pružiti dodatne informacije o vašim pravima u tom pogledu i opcijama postavki kako bi zaštitili vašu privatnost.

(5) Adrese odgovarajućih pružatelja usluga i URL-a s pravilima o zaštiti privatnosti podataka:

Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de.

10. Podugovaratelji

Tijekom obrade osobnih podataka koristimo pod ugovaratelje i s ovim obrađivačima podataka zaključujemo ugovore u skladu sa zahtjevima Čl. 28 GDPR-a.

Pod ugovaratelj kojeg koristimo za hosting mrežne stranice je neteco IT GmbH&Co KG, Morzgerstraße 32, 5020 Salzburg, Austria.

11. Zaštita osobnih podataka

Kako bismo zaštitili osobne podatke korisnika poduzimamo tehničke i organizacijske mjere u skladu sa zahtjevima Čl. 32 GDPR-a. Svi naši zaposlenici koji su uključeni u obradu osobnih podataka obvezni su čuvati tajnost podataka. Osobni podaci korisnika bit će šifrirani pomoću HTTPS-a kada se prenose na mrežnu stranicu.

12. Pravna osnova

Pravna osnova za prikupljanje i obradu podataka nalazi se u §§ 12, 13, 14 i 15 TMG, Čl. 6 Par. 1 Slova a) b) i f), 7 GDPR i § 7 Par. 2 Br. 3, i Par. 3 UWG.

13. Prava nositelja podataka

Korisnik i ostali nositelji podataka od nas mogu zahtijevati sljedeća prava vezana uz njihove osobne podatke:

 • Pravo na informacije
 • Pravo na ispravak podataka
 • Pravo na brisanje podataka
 • Pravo na ograničenje obrade podataka
 • Pravo prigovora na obradu podataka
 • Pravo na prijenos podataka
   

14. Pružatelj usluge / odgovorno tijelo / kontakt podaci / prigovor / povlačenje suglasnosti

Pružatelj usluga i odgovorno tijelo u skladu sa Čl. 4 Br. 7 GDPR-a  je:

Eckes-Granini Austria
Pummerinfeld 1b
4490 St.Florian
Austria
service-granini@eckes-granini.de 

Svi zahtjevi za podacima, ispravljanjima i brisanjima, prigovorima ili povlačenjima suglasnosti, ostvarivanju prava na ograničavanje obrade ili prava na prijenos podataka, kao i komentari ili pitanja korisnika u vezi sa zaštitom podataka trebaju se poslati na ovu adresu.
 

15. Nadzorno tijelo za zaštitu podataka i pravo na žalbu

Nadzorno tijelo za zaštitu podataka odgovorno za nas, kojem se može uputiti žalba zbog kršenja zakona o zaštiti podataka, je:

Landesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit Rheinland-Pfalz
Hintere Bleiche 34
55116 Mainz

Telefon: +49 (0) 6131 208-2449
Faks: +49 (0) 6131 208-2497
Web stranica: https://www.datenschutz.rlp.de/   
E-pošta: poststelle@datenschutz.rlp.de

16. Kontakt osoba za zaštitu podataka

Naša kontakt osoba za zaštitu podataka je g. Stephan Schmidt, Odvjetnik, iz Mainza/Njemačka. Možete ga kontaktirati na datenschutz@eckes-granini.com ili na našu poštansku adresu s naznakom “Kontakt osoba za zaštitu podataka".

17. Ažuriranje ove Izjave o zaštiti osobnih podataka

Sadržaj ove Izjave o zaštiti osobnih podataka potrebno je povremeno ažurirati. Stoga zadržavamo pravo izmjene ove politike u bilo kojem trenutku. Izmijenjenu verziju Izjave o zaštiti osobnih podataka poslat ćemo registriranim korisnicima putem e-pošte prije nego stupi na snagu, i objaviti je na istome mjestu kao i ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka.